Programul activităţilor organizate în centrele de copii/adulţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale

Programul activităţilor organizate în centrele de copii/adulţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale

Programul copiilor instituţionalizaţi în cadrul centrelor de copii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în zilele de Paşti, va consta în manifestări specifice acestei sărbători.

Se vor organiza activităţi de petrecere a timpului liber, activităţi ludice, activităţi de cunoaştere pe această temă, având ca scop formarea caracterului moral – creştin, discuţii libere privind datinile şi obiceiurile Sărbătorilor Pascale din zonă.

Împreună cu personalul de specialitate copiii vor confecţiona obiecte decorative specifice Paştelui, care vor fi folosite pentru înfrumuseţarea locaţiilor (figurine din ipsos, suport de ouă, coşuleţe din diverse împletituri), vor pregăti felicitări, vor realiza picturi, desene specifice, icoane pe lemn şi sticlă şi vor participa la încondeierea ouălor de Paşti.

Copiii vor merge la biserică însoţiţi de personalul de specialitate, unde vor participa la slujbele religioase: Denia celor 12 Evanghelii, Denia Prohodului Domnului, Slujba de Înviere a Domnului Isus Hristos şi vor primi spovedania şi Sfânta Împărtăşanie.

De asemenea, copiii instituţionalizaţi vor primi cadouri cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar meniul va fi adaptat – masă festivă cu preparate culinare specifice – ouă roşii, cozonac, pască, preparate din carne de miel, tort, respectându-se astfel tradiţia acestor sărbători.

 

În centrele de adulţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş se vor desfăşura, de asemenea, activităţi cu rol recreativ şi social pentru dezvoltarea abilităţilor, comunicării, creativităţii beneficiarilor: activităţi plastice realizate de către beneficiari: desene cu teme pascale şi religioase; discuţii libere purtate cu beneficiarii „Cunoaşterea şi importanţa Sărbătorilor Pascale”; confecţionarea, sub îndrumarea educatorului/ergoterapeutului, de obiecte decorative specifice Paştelui de către beneficiari: încondeierea ouălor,  alte decoraţiuni – iepuraşi, flori).

Beneficiarii indepentenţi vor merge la Slujba de Înviere, la biserica din zonă, însoţiţi de personalul de serviciu, iar cei imobilizaţi vor fi împartăşiţi la sediul centrului, de către preoţii din comună.

De asemenea, beneficiarii instituţiilor pentru adulţi, vor primi cadouri cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi vor beneficia de masă festivă pentru a celebra Naşterea Domnului.

 

About The Author

Related posts