10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Crap umplut cu nuci

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Crap umplut cu nuci.

Ai nevoie de: 1,700 kg de crap, 2 linguri ulei, 1/2 pahar de vin.
Pentru umplutură ai nevoie de: 250 g miez de nucă, ,2 felii franzelă, 1 pahar lapte, 2 ouă, 1 linguriță cu vârf făină, 1 linguriță unt sau margarină, sare, puțin zahăr după gust.

Cum pregătim peștele:
Cureți de solzi și speli crapul, îl tai pe burtă, îi scoți intestinele, apoi îl speli din nou foarte bine și îl usuci cu un șervet.
Cum procedezi pentru umplutură:
Pregătește întâi sosul alb astfel: topești untul într-o cratiță îl amesteci cu făina.
Adaugi 4-5 linguri lapte amestecând să nu rămână cocoloașe și fierbi până se îngroașă. Înmoi pâinea în restul de lapte o storci o fărâmițezi bine și o amesteci cu sosul alb, ouăle bătute, nuca măcinată, sare, puțin zahăr după gust.
Cu această compoziție umpli crapul, îl coși cu ață și îl presari pe toate părțile cu un praf de sare.
Așezi peștele în tavă unsă cu ulei și îl dai la cuptor la foc potrivit 40 min, timp în care îl stropești din când în când cu vin.
Când e gata îl lași să se răcorească scoți ața cu care l-ai cusut și îl așezi pe platou.
Îl tai felii și îl servești cu garnitura preferată.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie