Să-i ținem pumnii, muscelencei Denisa Dragomir!

Să-i ținem pumnii, muscelencei Denisa Dragomir!

Sâmbătă, în localitatea Miranda do Corvo (Portu­ga­lia), este progrmat să se desfăşoare Cam­pionatul Mondial de Ultramaraton Montan. La competiţia ajunsă la cea de-a doua ediţie, Ro­mânia va fi repre­zentată de 16 atleţi (nouă la masculin şi şapte la feminin).

Una dintre speranţele delegaţiei tricolore la un loc pe podium este legată de musceleanca Denisa Dragomir. Sportiva legitimată la clubul FC Argeş-CSM Piteşti este în Portugalia din postura de cea mai titrată alergătoare din delegaţia ţării noastre. Denisa are la activ trei medalii de bronz cucerite în 2017 şi 2018 la Mondialele de Alegare Montană pe distanţă lungă (una la individual şi două cu echipa). Valentin Coroja, antrenorul Denisei este convins că eleva sa poate urca pe podium şi la această întrecere. Echipa feminină a României este cotată de specialişti ca una unul dintre cele mai bune care vor lua startul la acest concurs de mare anvergură.

Lotul României:

– MASCULIN – Robert Hajnal (CSM Cluj-Napoca), Alin Ionuţ Zincă (CSA Steaua), Albert Leonard Mitrică (CSA Steaua), Bogdan Damian (CSM Cluj-Napoca), Viorel Andrei Pălici (CSA Steaua), Andrei Gabriel Preda (CSM Cluj-Napoca), Cristian Marian Moşoiu (CSA Steaua), Gyorgy Szabolcs-Istvan (CSM Cluj-Napoca), Ianco Slovak (CSM Cluj-Napoca)
– FEMININ – Cristina Constantin (CSM Cluj-Napoca), Denisa Dragomir (FC Argeş-CSM Piteşti), Ingrid Mutter (CSM Cluj-Napoca), Viorica Mălai (CSM Cluj-Napoca), Andreea Pîşcu (CS Ştiinţa Bacău), Crina Buzgan (CSM Cluj-Napoca), Laura Popescu (CSM Cluj-Napoca).

Denisa Dragomir înainte de Mondial: „Atârnă greu medaliile. Dar aș mai vrea cel puțin una” 

Va fi concurentă acerbă la această ediție a Campionatului Mondial de Ultramaraton Montan. Iar echipa feminină a României este văzută ca una din națiunile puternice, capabile să se bată la o medalie. „România are trei alergătoare cu rezultate de TOP la ultimele ediții ale Mondialului de Alergare Montană și cred că trebuie să-i acordăm atenția cuvenită”, scriu cei de la irunfar.com.

Spania, Franța și SUA sunt țările care trebuie să-și apere medaliile de aur, argint și bronz din 2018. Iar România, Suedia, Italia sau Marea Britanie au motive întemeiate să le detroneze. „Începe să fie din ce în ce mai greu. Este o concurentă foarte mare într-adevăr. Și vor fi fete puternice. Fiecare urmărim să ne facem cel mai bun rezultat și măcar să obținem o medalie cu echipa. Eu aș vrea chiar două…Mereu am fost în față și fără să punem presiune pe noi eu zic ca va fi bine. Sunt optimistă și încrezătoare. Dacă stăm și ne gândim, anul trecut puteam deveni chiar campioane mondiale dacă Andreea (Piscu) nu se rătacea…”, a declarat Denisa pentru aimx.ro.

Denisa Dragomir s-a pregătit pentru Campionatul Mondial într-un cantonament în Poiana Brașov. Va ajunge joi după amiază în Portugalia

Denisa Dragomir MondialMă simt bine din toate punctele de vedere. Atât fizic, cât și psihic. M-am pregătit cât de bine am putut eu ca să nu am ce să-mi reproșez după concurs. Dacă fiecare ne facem cea mai bună cursă putem lua medalie, dar trebuie să avem și un pic de noroc” a mai spus Denisa pentru site-ul aimx.ro. Alergătoarea a vorbit și despre traseu:”E foarte tare traseul. Cred că o să-mi placă. Mă descurc pe porțiunile tehnice, dar nici pe viteză nu cred că voi sta rău. În ceea ce privește vremea eu m-am împăcat bine cu căldura. Am să mă hidratez bine. De fiecare dată când am avut concursuri și a fost cald mi-a fost bine”.

23 de grade se anunță sâmbătă, la ora concursului, față de cele peste 30 de grade care s-au înregistrat în ultimele zile.

About The Author

Related posts