web analytics
Breaking News

Sancţiuni de aproape 80.000 lei aplicate de jandarmii argeşeni!

Sancţiuni de aproape 80.000 lei aplicate de jandarmii argeşeni!

Sancţiuni de aproape 80.000 lei aplicate de jandarmii argeşeni! Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna iulie 2018.

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat 969 misiuni în luna iulie a acestui an, în care au fost angrenaţi 2.764 jandarmi, având ca principal obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. 

  • Asigurarea şi restabilirea ordinii publice

În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 124 de misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 792 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executate în luna iunie se prezintă astfel:

  • 22 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice;
  • 4 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări religioase sau comemorative;
  • 29 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări sportive;
  • 15 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;
  • 11 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări promoţionale/comerciale;
  • 26 misiuni de asigurare protecţie în zona centrelor de examen/evaluare;
  • 17 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării altor manifestări.

Manifestaţiile cultural-artistice, religioase, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

  • Participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Pe raza judeţului Argeş luna trecută au fost executate 765 activităţi de menţinere a ordinii publice, misiuni ce s-au desfăşurat în sistem integrat vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizandu-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

În perioada supusă analizei mai multe patrule compuse din conductori câini serviciu şi câinii de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere a ordinii publice cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest). 

  • Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna iulie a acestui an, au fost constatate independent 4 fapte de natură penală, fiind depistaţi 2 făptuitori. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 2 infracţiuni şi au fost depistaţi 2 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, din care 105 avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 79.900 lei.

O bună parte din sancţiuni au fost aplicate de către structura mobilă cu privire la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 25 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, predominând acţiunile organizate în arenele sportive, acţiunile în colaborare cu instituţiile de învăţământ, mai exact în Taberele Şcolare din Nucşoara şi Corbeni, dar şi acţiuni în alte zone urbane şi sedii ale unor societăţi.

În perioada supusă analizei, I.J.J. Argeş a avut de executat 7 mandate de aducere,  astfel, un număr de 14 jandarmi au efectuat verificări în 5 localităţi cu privire la persoanele în cauză.

About The Author

Related posts