Un 1 Mai, permanent muncitoresc pe băncile din Grădina Publică

Un 1 Mai, permanent muncitoresc pe băncile din Grădina Publică

Un 1 Mai, permanent muncitoresc pe băncile din Grădina Publică. Trecută pe plan secund datorită faptului că a picat imediat după Sfintele Paști, majoritatea câmpulungenilor au uitat de sărbătoarea de 1 Mai că este ziua internațională a muncii.

Acum 74 de ani, pe 1 Mai 1945, se sărbătorea primul 1 Mai muncitoresc pe teritoriul țării noastre.
La acea vreme, partidul comunist din România a încercat să scoată cât mai mulți muncitori în stradă pentru o acțiune de anvergură. După patru ani, când Partidul Muncitoresc Român (denumirea vremii a PCR) era deja instalat serios la putere, parada de 1 Mai a devenit mult mai fastuoasă.

Între timp, 1 Mai a devenit Ziua Internațională a Muncii în majoritatea țărilor de pe glob. Revenind la Câmpulung, locuitorii acestui oraș au avut parte de ploaie aproape toată ziua.

Începând cu 2 Mai a început distracția se pare una permanentă. Copiii au parte de o tiroliană și un tobogan gonflabil dar și de mașinuțe pe care le pot închiria la minut.

Adulții au avut surpriza să întâlnească în Grădina Publică ouălele mari și colorate amplasate de autoritățile locale cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

About The Author

Related posts