10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Un drum din nordul județului Argeș a devenit frate geamăn cu cel din Santiago de Compostela

Alte Știri

Un drum din nordul județului Argeș a devenit frate geamăn cu cel din Santiago de Compostela. În zilele noastre acest drum religios timp de sute de ani a căpătat pronunțate valențe culturale care au îndreptățit Consiliul Europei să-l proclame, în 1987, ca prim Itinerar Cultural European.

Comuna Dâmbovicioara a intrat pe harta vechiului drum al pelerinilor medievali, denumit Camino de România. În perioada 23-25 iulie membrii APCS au făcut marcaje pe ruta Câmpulung – zona Rucăr – Podu Dâmboviței – Cheile Dâmbovicioarei – Șirnea.

Întregul traseu va avea 2000 de kilometri și va reface pe vechiul drum al pelerinilor medievali către Santiago de Compostela. Până în prezent s-au marcat în jur de 300 de kilometri. Acest traseu face parte din rețeaua europeană de rute Camino de Santiago ce însumează o distanță de 80.000 de kilometri.

Camino de România este o inițiativă a Asociației Prietenilor Camino de Santiago APCS. Comuna Dâmbovicioara este beneficiara unui patrimoniu natural și cultural de excepție ce în curând va spori imaginea turistică internațională.

sursa foto – Dan Florea

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie