Un elev de la Liceul Tehnologic ,,Victor Slăvescu” Rucăr eliminat din cadrul examenului de Bacalaureat
Un elev de la Liceul Tehnologic ,,Victor Slăvescu” Rucăr eliminat din cadrul examenului de Bacalaureat

Un elev de la Liceul Tehnologic ,,Victor Slăvescu” Rucăr eliminat din cadrul examenului de Bacalaureat

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E) c), sesiunea iunie – iulie 2020. Dintre cei 4767 de candidaţi înscrişi (3349 la matematică, respectiv 1418 la Istorie), s-au prezentat 4592 de candidați. Au absentat 175 de elevi. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au fost situații de subiecte de rezervă. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat, conform metodologiei, 1 candidat provenind din centrul de concurs de la Liceul Tehnologic ,,Victor Slăvescu” Rucăr. În acest caz, candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

About The Author

Related posts