Va fi reabilitat drumul contur, cel mai spectaculos din nordul Argeșului

Va fi reabilitat drumul contur, cel mai spectaculos din nordul Argeșului

Chiar dacă primăria Lerești a fost sub stare de urgență investițiile au decurs în mod normal. Lucrările la canalizare se apropie de final, proiectul cu bani de la bugetul local pentru asfaltarea celor 11 strazi este 99% finalizat. În prezent se derulează cel mai important proiect derulat prin AFIR de reabilitare a mai multor străzi printre care și drumul de contur al barajului Rausor.

An de an acest drum este luat cu asalt de biciliști, pentru mașini fiind impracticabil. Acest drum le poate îmbina pe toate. Pe ultima parte din coada lacului înapoi te vei întoarce pe un drum doar de beton, dar și el are farmecul lui. De pe acest traseu însă ai multe opțiuni: din prima coadă a lacului poți s-o iei spre Iezer, iar drumul este incredibil de frumos dar foarte greu de parcurs deoarece este foarte mult de urcat iar din cealaltă coadă a barajului de unde începe drumul cimentat, poți s-o iei spre Cabana Voina sau chiar Cabana Cuca.

Barajul Râușor se află situat pe Râul Târgului, la o distanță de 7,5 km de satul Lerești și 14 km de orașul Câmpulung Muscel.

Barajul, construit în 1985, are ca scop alimentarea cu apă, producerea de energie electrică și apărare împotriva inundațiilor. Are înălțimea de 118 m, lungimea de 386 m și lățimea coronamentului de 10 m. Lacul de acumulare Râușor are un volum de 68 milioane m³.

O fisură la barajul Râușor ar inunda comuna Lerești în doar 2 minute. Apa din Râușor ar ajunge în Câmpulung în 22 de minute. Valul ar lovi apoi comunele Schitu Golești, Mihăiești, Stâlpeni și Țițești. În orașul Mioveni puhoiul de ape ar ajunge în patru ore de la spargerea barajului Râușor.

About The Author

Related posts