VIDEO: Evenimente importante la cele cinci monumente ale eroilor din Lerești!

VIDEO: Evenimente importante la cele cinci monumente ale eroilor din Lerești!

Evenimente importante la cele cinci monumente ale eroilor din Lerești! De Ziua Națională a României, autoritățile locale au sărbătorit alături de sute de lereșteni 100 de ani de România.

Îmbrăcați în straie populare vechi de 120 de ani, primarul Marian Toader alături de viceprimarul Adriana Cicu, alături de militari și invitații săi, consilieri locali, senatori, directori de instituții, profesori și elevi au depus coroane de flori, după slujba religioasă la Cimitirul Eroilor din Țarină.

După o oră, oficialitățile au participat la Monumentul Eroilor din Valea Foii. Și aici s-a intonat imnul național al României, a avut loc o slujbă religioasă organizată de un sobor de preoți, evenimentul încheindu-se cu depuneri de coroane.

De la ora 14.00, lereștenii s-au adunat la Ateneul din Lerești. Aici au sosit 14 călăreți, în straie populare. Atât cai și călăreții au asistat pe tot parcursul evenimentului la depuneri de coroane și la slujba religioasă, după care a urmat o defilare spre primăria Lerești.

Lereștenii prezenți la evenimentul organizat de 1 Decembrie s-au prins de mână și au încins Hora Unirii.

Primarul Marian Toader a avut un mesaj pentru toți lereștenii dar și pentru români cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Organizatorii au însoțit călăreții pe jos, mai bine de 40 de minute și pe traseu au fluturat tricolorul românesc primind aprecieri din partea celor care au ieșit la porțile gospodăriilor să îi vadă.

În curtea primăriei din Lerești au fost așteptați și de mai mulți localnicii. Copiii au fluturat steaguri tricolore și au susținut un frumos program artistic, în ciuda gerului de afară.

Și aici, la monumentul din fața instituției publice au avut loc depuneri de coroane după slujba religioasă.

Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii. Lereștenii s-au prins de mână și au dansat în toată curtea.

De aici la ora 17.00, autoritățile locale au depus coroane și la Monumentul eroilor Biserica ,,Înălțarea Domnului”.

Evenimentele organizate de 1 Decembrie la Lerești s-au încheiat după ce soarele s-a dus la apus dar cu o reușită pe plan local.

 

About The Author

Related posts