VIDEO: Şase persoane reţinute şi cinci maşini confiscate de poliţiştii argeşeni!

VIDEO: Şase persoane reţinute şi cinci maşini confiscate de poliţiştii argeşeni!

5 autovehicule au fost indisponibilizate și au fost conficați bani și bunuri în valoare de 35.000 de lei, în urma celor 11 percheziții efectuate, astăzi, de polițiștii din Argeș și ai Direcției Operațiuni Speciale, la bănuiți de infracțiuni silvice. 14 persoane au fost conduse la audieri. Şase dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Astăzi aceştia, vor fi prezentaţi la Parchetul Topoloveni cu propunere de arestare preventivă.

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în această dimineață de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și ai Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R, la locuințele unor persoane bănuite de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, delapidare și abuz în serviciu, au fost indisponibilizate 5 autovehicule.

De asemenea, au fost ridicați bani, peste 20 de motoferăstraie și telefoane mobile, cu privire la care există indicii că ar fi fost folosite sau că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni și a căror valoare totală depășește 35.000 de lei.

Totodată, au fost confiscați peste 30 de metri cubi de material lemnos, deținuți fără documente legale de proveniență și transport.

Până în acest moment, 14 persoane au fost conduse la sediul Poliției Orașului Topoloveni, pentru audieri.

Reamintim că, perchezițiile efectuate astăzi, 2 noiembrie a.c., s-au desfășurat pe raza comunelor Călinești și Priboieni, la persoane bănuite că, de la începutul lunii iulie a.c. și până în prezent, ar fi tăiat și comercializat ilegal aproximativ 300 de metri cubi de material lemnos, fără respectarea regimului silvic.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în aceeași perioadă, două dintre persoanele vizate, în calitate de funcționari publici, ar fi facilitat activitățile de tăiere și sustragere a materialului lemnos.

Prejudiciul stabilit în cauză este de aproximativ 60.000 de lei. Şase dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Astăzi, cei şase, vor fi prezentaţi la Parchetul Topoloveni cu propunere de arestare preventivă.Cercetările sunt continuate în cauză.

About The Author

Related posts