12.9 C
Campulung Muscel
vineri, 26 aprilie, 2024

Vreţi să înfiinţaţi o afacere nonagricolă în mediul urban? Iată ce e de făcut…

Alte Știri

O nouă oportunitate de dezvoltare a antreprenoriatului şi ocupării în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia prin finanţare nerambursabilă de până la 40.000 euro pentru implementarea de planuri de afaceri.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş şi Asociaţia de Dezvoltare Economico-Socială au lansat implementarea proiectului “Start Antreprenoriat!” (POCU/82/3/7/106495), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Perioada de derulare a proiectului este de 36 luni între 25 ianuarie 2018 şi 24 ianuarie 2021. Obiectivul general al proiectului fiind creşterea gradului de ocupare în Regiunea Sud-Muntenia.

Proiectul “Start Antreprenoriat!” cu o valoare totală eligibilă 8.830.942,56 lei din care 7.506.301,18 cofinanţarea UE, va desfăşura programe integrate de informare, formare antreprenorială, acordare de consultanţă şi mentorat, pentru 310 persoane- şomeri, persoane inactive, angajaţi şi persoane care desfăşoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale şi membrii întreprinderilor familiale), care îndeplinesc cumulativ, următoarele condiţii:

  • Intenţionează să înfiinţeze o afacere nonagricolă în mediul urban;
  • Au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban din regiunea sud-Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu,  Prahova, Teleorman);
  • Nu fac parte din grupul ţintă al tinerilor NEETs cu vârstă între 16-24 ani care nu sunt salariaţi, nu sunt înscrişi la şomaj sau într-o formă de învăţământ.

Principalele rezultate previzionate prin implementarea proiectului:

  • 310 persoane selectate în grupul ţintă, din care 150 femei, instruite prin 16 sesiuni de cursuri de competenţe antreprenoriale;
  • 38 de planuri de afaceri selectate -pe baza unei competiţii- pentru finanţare prin ajutorul de minimis;
  • 76 de locuri de muncă create, care vor trebui menţinute şi după terminarea proiectului.

Persoanele ale căror planuri de afaceri au fost aprobate pentru finanţare vor beneficia de efectuarea unui stagiu de practică într-o întreprindere cu profil similar profilului afacerii finanţate, de consiliere/consultanţă/mentorat, asistenţă pentru înfiinţarea întreprinderilor prin înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului şi încheierea contractelor de finanţare prin ajutor de minimis.

Dupa obţinerea ajutorului de minimis se va asigura monitorizarea funcţionării şi dezvoltării afacerilor finanţate şi decontarea sumelor finanţate pentru implementare.

Firmele finanţate vor trebui să menţină fiecare, pe o perioadă de 18 luni, 2 posturi create prin afacere.

Ultimele Știri

AMALIA GONȚ. Liderul partidului politic, Pîrnuță lon din comuna Rucăr aduce o serie de calități și competente valoroase în administrația locală

AMALIA GONȚ. Liderul partidului politic, Pîrnuță lon din comuna Rucăr aduce o serie de calități și competente valoroase în...

Alte știri din aceeași categorie