12.9 C
Campulung Muscel
vineri, 26 aprilie, 2024

Argeșeanul al cărui tată a fost în Legiunea Străină a ales tot cariera militară

Alte Știri

Argeșeanul al cărui tată a fost în Legiunea Străină a ales tot cariera militară. Profil de student:

Am onoarea să vă salut!

Sunt stud. frt. Andrei-Lucian Bocea, anul I, specializarea Medicină Generală, în cadrul Institutului Medico-Militar, București.

Am absolvit Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, profilul Ştiințe ale naturii, iar visul meu de a studia medicina nu este unul recent.

El s-a construit în timp, pornind de la participarea la diferite concursuri, olimpiade și proiecte la materiile biologie, chimie și continuând cu dorința de a ajuta oameni.

Tatăl meu a fost în Legiunea Străină pentru 21 de ani, el fiind cel care mi-a arătat acest drum al armatei. De când eram mic m-a invățat ce înseamnă respectul, disciplina, seriozitatea și camaraderia, valori care stau la baza acestei cariere. Astfel, a luat naștere obiectivul meu de a studia medicina militară.

Procesul admiterii la Institut a reprezentat o provocare prin care mi-am demonstrat că limitele sunt făcute pentru a fi depășite. A fost un drum presărat cu obstacole, nopți nedormite, antrenamente care parcă nu se mai terminau.

Procesul de selecție a fost complex: probele sportive, testele psihologice, un control medical amplu, proba la Limba engleză și, nu în ultimul rând, concursul de admitere propriu-zis, cu subiecte din biologie și chimie.

Tot timpul părinții mi-au fost alături încurajându-mă. Mergeam la atletism cu tatăl meu și alergam pe pistă cot la cot, având un obiectiv comun: să reușim!, iar una din vorbele mamei mi-au rămas în minte chiar și acum: „Și când nu mai poți, mai poți puțin!”.

Cu fiecare etapă de selecție de care am trecut, simțeam că mă aflu pe drumul cel bun. Îmi aduc aminte acum de un detaliu dinaintea proba elimantorii la Limba engleză. Așteptând să fim chemați în sala de examen, am avut ocazia să-i văd pe studenții din an mai mare. Se aflau în formație, drepți, cu arma la picior. Vedeam în ochii lor mândria de a purta uniforma militară. Atunci m-am întors către mama și i-am spus: „Da, am ales bine. Aici vreau să fiu!”.

Simțeam că munca pe care o depuneam constant prindea contur și puteam să văd cum se concretizau rezultatele în fața mea.

În timp mi-am dezvoltat pasiunea pentru vorbitul în public, în fața oamenilor. Primul discurs pe care l-am susținut a fost în limba franceză, la 13 ani, în cadrul „Camp d’été francophone de Buzău”. Iar de aici, drumul a fost unul ascendent.

Am prezentat, de asemenea, discursuri în limba franceză în Portugalia, în cadrul unui schimb internațional de elevi
Imediat după depunerea Jurământului militat, am făcut parte din rândul celor 35 de studenți ai Institutului Medico-Militar care au participat, pe bază de voluntariat, în perioada 22 – 25 octombrie, la „Maratonul vaccinării pentru viață”, din Bucureşti, organizat de CNCAV, împreună cu UMF „Carol Davila” București, Colegiul Medicilor București, DSP București, ASSMB, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii.

Pentru că vreau să profit de fiecare clipă, pe lângă uniforma militară și halatul alb, am mai adăugat o uniformă la activ: pe cea de voluntar SMURD în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

 

Ultimele Știri

AMALIA GONȚ. Liderul partidului politic, Pîrnuță lon din comuna Rucăr aduce o serie de calități și competente valoroase în administrația locală

AMALIA GONȚ. Liderul partidului politic, Pîrnuță lon din comuna Rucăr aduce o serie de calități și competente valoroase în...

Alte știri din aceeași categorie