10.3 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 mai, 2024

Cât de mult cresc pensiile românilor comparativ cu ale străinilor. Doamneee ce diferențe!

Alte Știri

Cât de mult cresc pensiile românilor comparativ cu ale străinilor. Doamneee ce diferențe! Polonia urmează să crească pensiile cu 11,9%, potrivit presei poloneze consultate de Newsweek România.

În Polonia s-a anunțat creșterea pensiilor care e corelată cu inflația. Biroul Central de Statistică polonez a confirmat că inflația este din ce în ce mai mică. În septembrie, prețurile au crescut cu 8,2%. În ianuarie, rata de creștere a prețurilor a fost de 17,2%, scriu polonezii.

Potrivit unui sondaj realizat de Banca Națională a Poloniei (NBP) la sfârșitul lunii septembrie, inflația ar putea scădea mai repede decât se aștepta în urmă cu câteva luni. Rata medie anuală a inflației (așa-numita prognoză centrală) ar trebui să fie de 11,9%, ceea ce înseamnă că pensiile ar putea crește doar cu atât anul viitor.

Cât de mult cresc pensiile românilor comparativ cu ale străinilor. Doamneee ce diferențe!

Astfel, creșterea pensiilor va fi, în mod real, zero fiind egală cu inflația.

În Ungaria, creșterea pensiilor va fi mai mare, dar asta numai pentru că inflația este uriașă.

Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat că, în acest an, inflația a fost mai mare decât se aștepta, prin urmare, singura modalitate de a păstra valoarea pensiilor a fost plata unui supliment de pensie. Prin urmare, în noiembrie, poștașul va aduce în medie aproape jumătate de pensie în plus.

De asemenea, el a recunoscut că se așteaptă ca inflația să fie de 18,5%, ceea ce înseamnă că majorarea anterior anunțată a pensiei de 15% va trebui să fie suplimentată cu 3,5%. Acest lucru înseamnă un plus de 3,5 la sută față de pensia deja majorată cu 15 la sută, scrie hungarytoday.com.

În acest moment, în România sunt multe variabile deoarece vom avea parte de o nouă lege a pensiilor, de o recalculare a tuturor pensiilor și de o indexare.

Indexarea ar trebui să se facă cu 7%, care e rata inflației, plus 1- 1,5 % care reprezintă creşterea reală (50%) a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.

Ministrul Marcel Boloș a spus, la un post tv, că pensiile vor crește, anul viitor, cu 14% și asta va implica un efort de 16 miliarde de lei.

Marcel Boloş a precizat că noua majorare ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Doar că Boloș a fost contrazis pe Marrcel Ciolacu cel care a anunțat că vor fi creșteri diferențiate. Newsweek a scris că indexarea va fi de maxim 11% la femei și de maxim 30% la bărbați. Existând, e drept, și cazuri, mai puține în care vom avea creșteri negative de pensie.

Ultimele Știri

Vouchere noi pentru consumatorii vulnerabili de energie. Ce le pregătește Statul

Vouchere noi pentru consumatorii vulnerabili de energie. Ce le pregătește Statul. Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE)...

Alte știri din aceeași categorie