260 de participanți, de la 5 ani până la 60 de ani s-au înscris să alerge într-o cursă pentru o schimbare
260 de participanți, de la 5 ani până la 60 de ani s-au înscris să alerge într-o cursă pentru o schimbare

260 de participanți, de la 5 ani până la 60 de ani s-au înscris să alerge într-o cursă pentru o schimbare

Pe 27 martie, între Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie) și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (2 aprilie), am reușit să facem cu adevarat o schimbare în Câmpulung. Cineva ne spunea că am scris istorie aducând atât de multe zâmbete pe fețele oamenilor, și aceasta pentru că am reușit să ne mobilizăm “cu mic, cu mare” pentru a face o diferență în jurul nostru. 

260 de participanți, de la 5 ani până la 60 de ani, s-au înscris să alerge într-o cursă pentru o schimbare în bine în viețile copiilor din Centrul START pentru autism – beneficiarii acestui cros.

Proiectul a fost inițiat și derulat de Asociația START pentru Autism împreună cu voluntarii Clubului LEO Leolution Câmpulung și susținuți de Clubul parent LIONS “Negru Vodă” și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Participanții au fost atât din zona Câmpulungului, dar și din Pitești, Ploiești, Lupeni și București, fiecare respectând toate normele de siguranță necesare în pandemie pentru evenimentele sportive în aer liber. Aceștia au alergat pe rând, având tricouri dotate cu cipuri pentru monitorizare, în cele patru curse de 400 m, 800 m, 1,6 km și 4 km.

Felicitări, în primul rând părinților care și-au adus copiii să alerge, tinerilor, dar și adulților, care plini de entuziasm au dorit să facă mișcare în aer liber, să intre în cursă, astfel sprijinind activitatea noastră. Mulți dintre participanți, dar și unii care nu s-au înscris în cursa de alergare, au făcut donați. Împreună am strâns suma de 8560 ron pentru copiii din Centrul START pentru autism și aceasta ne va ajuta să putem oferi celor 70 de beneficiari ai Centrului organizarea grupurilor de terapie ocupațională și socializare, timp de un an de zile – de două ori pe săptămână.

Cu ajutorul fiecărui alergător, un copil cu autism/sindorm down va putea să înceapă să comunice mai bine cu cei din jur și să le arate dragostea lor. Și toate acestea cu ajutorul echipei dedicate de psihologi și terapeuți ai Centrului START pentru Autism.

Am fost impresionați de mobilizarea masivă și cu inima mare a tuturor celor care au contribuit ca acest eveniment să aibă loc și să-și atingă scopul: să schimbe vieți!

About The Author

Related posts