Activităţi de combatere a delictelor silvice

Activităţi de combatere a delictelor silvice

Activităţi de combatere a delictelor silvice

Pe parcursul săptămânii, polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 32 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare sau atelaje, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 88.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de peste 16 metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Totodată, au fost confiscate un atelaj, două motoferăstraie și un topor, folosite la transportul de material lemnos ori la tăierea ilegală de arbori.

Exemplu:

Polițiștii cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat doi bărbați de 23 și 42 de ani, din Călinești, care au tăiat arbori din păduri private de pe raza comunei Priboieni.

În urma verificărilor și a evaluării pagubei produse prin tăierea fără drept a arborilor, cei doi barbați au fost sanționați contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010, totodată fiind confiscată cantitatea de aproximativ 2 mc material lemnos, care a fost predată Ocolului Silvic Topoloveni.

De asemenea, au fost confiscate două motoferăstraie și un topor, utilizate la comiterea faptelor.

About The Author

Related posts