Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna august 2018

Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna august 2018

Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în luna august 2018

Principalele direcţii de acţiune ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş în luna august, au fost organizarea şi executarea misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestările religioase, manifestările cultural – artistice, manifestări comemorative şi manifestările sportive.

 • Ordinea şi siguranţa publică 

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat 842 misiuni în luna august a acestui an, fiind angrenaţi 2.522 jandarmi, iar principalul obiectiv a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. 

 • Asigurarea şi restabilirea ordinii publice 

În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 126 de misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 685 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executate în luna august se prezintă astfel:

 • 68 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice;
 • 7 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări religioase sau comemorative;
 • 14 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări sportive;
 • 3 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;
 • 9 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări

promoţionale/comerciale;

 • 12 misiuni de asigurare protecţie în zona centrelor de examen/evaluare;
 • 13 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării altor manifestări.

Manifestaţiile cultural-artistice, religioase, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

 • Participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Pe raza judeţului Argeş luna trecută au fost executate 627 activităţi de menţinere a ordinii publice, misiuni ce s-au desfăşurat în sistem integrat vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizandu-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

În perioada supusă analizei mai multe patrule compuse din conductori câini serviciu şi câinii de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere a ordinii publice cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest). 

            Exemplu de infracţiune constatată:

La începutul lunii trecute, mai exact pe 4 august, în timpul executării atribuţiilor de serviciu, jandarmii argeşeni au observat, în zona localităţii Oarja, două persoane de sex bărbătesc în timp ce descărcau diferite produse de uz casnic (detergenţi lichizi), dintr-un autovehicul ce apartinea unui lanţ de magazine.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a dovedit că persoanele aflate în cauză erau şoferul autovehiculului şi cumnatul acestuia.
Au fost întocmite documentele de constatare conform prevederilor legale, acestea fiind predate Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 2 Albota în vederea continuării cercetărilor. 

 • Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

 

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna august a acestui an, au fost constatate independent 13 fapte de natură penală, fiind depistaţi 9 făptuitori. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 12 infracţiuni şi au fost depistaţi 9 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 403 sancţiuni contravenţionale, din care 111 avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 84.600 lei.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 19 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, predominând acţiunile organizate în arenele sportive, acţiunile în colaborare cu instituţiile de învăţământ, mai exact în Taberele Şcolare din Nucşoara şi Corbeni, dar şi acţiuni în alte zone urbane şi sedii ale unor societăţi.

În luna august, I.J.J. Argeş a avut de executat 25 de mandate de aducere,  astfel, un număr de 44 jandarmi au efectuat verificări în 7 localităţi cu privire la persoanele în cauză.

About The Author

Related posts