web analytics
Breaking News
Bărbat omorât de urs în Aninoasa! Acesta se afla la o partidă de vânătoare!

Bărbat omorât de urs în Aninoasa! Acesta se afla la o partidă de vânătoare!

După nenorocirea de zilele trecute, atunci când un cioban a fost omorât de un mistreţ la Tigveni, miercuri până în orele prânzului, un alt bărbat a fost atacat de această dată, de un urs.

La atacul de la Tigveni, unele voci spun că, mistreţul care ar fi atacat, era unul dintre exemplarele pe care vânătorii l-ar fi rănit, însă nu mortal, mistreţul avea urme vizibile la un picior, iar atacul ar fi venit ca urmare a încercării omului de a-l vâna, spun unele voci avizate care au participat la cercetări.

Atacul mortal de miercuri însă a fost diferit de cel de la Tigveni. În pădurile din comuna Aninoasa, Valea Siliştii, pe fondul de vânătoare nr 17, se organizase o partidă de vânătoare de vulpi, partidă pentru care era eliberată o autorizaţie. Vânătorii nu au luat în calcul apariţia ursului în zonă, iar bărbatul ghinionist, vânător, ar fi tras două focuri de armă după vânat, iar după acest moment a fost atacat de un urs. Nu se ştie încă dacă bărbatul de 42 de ani din comuna Vlădeşti, a tras după urs sau după vulpe, însă atacul la- luat pe nepregătite, astfel că omul a fost doborât imediat. Muşcăturile i-au fost fatale, iar cea din zona arterei femurale, se pare că i-ar fi adus moartea. Bărbatul a fost găsit mort cu arma de vânătoare lângă el de colegi.

De menţionat este faptul că judeţul Arges deţine un fond de vânătoare însemnat, numărul sălbăticiunilor a crescut considerabil, iar conform celor avizaţi, „asemenea incidente este posibil să se mai înregistreze, fapt ce nu este de dorit”.

La Aninoasa, în zona unde s-a produs accidentul s-au deplasat echipe de cercetare, atât ale Poliţiei Argeş, cât şi ale reprezentanţilor  AJVP Argeş. În urma cercetărilor se va stabili cu exactitate cum s-a produs nefericitul accident şi dacă se face cineva vinovat de producerea lui.

About The Author

Related posts