Hoţii mioarelor furate de Paşte, au fost prinşi!

Hoţii mioarelor furate de Paşte, au fost prinşi!

Hoţii mioarelor furate de Paşte, au fost prinşi!

Sărbătorile de Paşte nu au fost unele liniştite pentru o familie din comuna Mioarele. Oamenii se ocupă cu oieritul şi înainte de sărbători au observat că de la stâna situată în comuna Valea Mare Pravăţ, sat Bilceşti, au dispărut circa 300 de mioare.

Marian Boambeş are o stână unde avea o turmă de oi frumuşică. Înainte de sărbătorile de Paşte se adunaseră la stână destule mioare, iar o parte a acestora urma să fie comercializate.

Pe data de 22 aprilie, Boambeş s-a dus la stână sa verifice dacă totul este în regulă. A vorbit cu ciobanii şi a plecat. Aşa după cum spune Marian Boambeş, luni pe 22 aprilie între orele 2 şi 3 noaptea, i-au fost furate mioarele, iar el a observat furtul la câteva zile: „Furtul a fost luni noaptea pe la 2 sau 3. Nu am observat imediat. Am văzut când m-am dus pentru nişte miei. Atunci am numărat şi am văzut că îmi lipseau circa 100 de oi şi 200 de miei. Am dat imediat alarma şi m-am dus la Poliţie. Atunci poliţiştii au început căutările. Nu era miel sub 15 kg. Toţi erau mari. Eu cred că au venit la pont, altfel nu pot să înţeleg. Nici cum ciobanii nu au ştiut nimic…”, spune Boambeş.

Vreo 10 zile, Marian Boambeş a tot căutat, dar şi poliţiştii au demarat cercetările. Omul spera să-şi găsească turma, a găsit-o, dat doar câţiva miei: „După o săptămână şi ceva am dat de oi. Am găsit la Valea Siliştii oile la Puiu Bărboiu. Acolo mai erau 73 de oi şi 4 miei, cei mai slabi. Bărboiu a spus că i-au fost duse de unu din fraţii Guiman să le ţină în pază. Înţeleg asta, dar cum iei tu oile cu crotalul meu şi nu comentezi, e cusută cu aţă albă povestea”, mai spune Boambeş.

IPJ Argeş preciza la acea dată: ”Pe 29 aprilie a fost sesizată fapta, în prezent se desfăşoară cercetaări pentru saăvârşirea infracţiunii de furt calificat. De fapt, fapta se pare că ar fi fost comisă pe 22 sau 23 aprilie. Numărul de ovine furate este vag, nu se poate spune cu certitudine că sunt 100 sau 200. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs această faptă, cine se face vinovat”, spunea purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, subofiţerul Florin Popa.

După circa două luni, poliţiştii au finalizat cercetările în acest caz. Pe 19 iunie, la sediul Poliției Municipiului Câmpulung au fost conduși pentru audieri 3 barbati, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, fraţii Guiman, cei bănuiţi de Boambeş de furtul oilor, pentru că poliţiştii au stabilit după administrarea probelor că cei 3 Guimani sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Poliţiştii musceleni au stabilit că Guimanii sunt bănuiți că în cursul lunii aprilie ar fi sustras 250 de ovine.

După administrarea probatoriului, cei trei barbati au fost reţinuti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Așa cum vă spuneam au fost prezentați instanței care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

 

About The Author

Related posts