În urma percheziţiilor au fost recuperate o parte din bunurile furate de cei 6 minori!

În urma percheziţiilor au fost recuperate o parte din bunurile furate de cei 6 minori!

În urma percheziţiilor au fost recuperate o parte din bunurile furate de cei 6 minori!

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat 11 percheziții domiciliare, la locuinţele a şase persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de furt calificat.

Polițiștii au stabilit că începând cu luna martie 2019, până în prezent, şase minori ar fi sustras bunuri şi bani din autovehicule.

Cele şase persoane conduse la sediul Poliţiei Câmpulung pentru audieri sunt minore, astfel că, împotriva lor, deocamdată nu au fost luate măsuri de reţinere, asta pentru că starea de minorat presupune maşuri suplimentare care nu pot fi luate pe loc. Scopul acţiunii poliţiştilor nu este neapărat acela de a se lua măsuri împotriva minorilor, ci din punct de vedere poliţienesc trebuie să se recupereze prejudiciul şi să dovedească activitatea infracţională.

Despre această situaţie va fi informată şi Direcţia de Protecţia Copilului, vor fi luate măsuri şi faţă de minori şi faţă de părinţi şi în funcţie de rezultatul anchetei.

Prejudiciul stabilit de anchetatorii musceleni, până în prezent este de aproximativ 15.000 de lei.

Cei şase minori romi, sunt din Câmpulung, iar ei, se pare ca sunt autorii mai multor fapte comise pe raza municipiului Câmpulung.

În urma percheziţiilor, au fost recuperate mai multe bunuri, chei, telefoane mobile, acte, două televizoare, dar şi alte bunuri lăsate la vedere de proprietarii maşinilor.

Partea documentetă premergător percheziţiilor este de câteva luni, din martie până în prezent, în perioada asta sunt documentate 11 furturi din autoturisme, nu este exclus ca pe parcursul cercetărilor să se extindă perioada, pentru că, cei şase sunt bănuiţi şi de comiterea altor fapre de natură penală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor – Unitatea de Teritorială de Analiză a Informațiilor Piteşti.

About The Author

Related posts