La 17 ani, riscă o pedeapsă de până la cinci ani, pentru că a condus fără permis…

La 17 ani, riscă o pedeapsă de până la cinci ani, pentru că a condus fără permis…

Un tânăr de 17 ani din Bughea de Sus, va trebui să aştepte ani buni până va mai avea dreptul să obţină dreptul de a conduce un vehicul , asta pentru că, respectivul s-a urcat la volanul unui autoturism şi a condus prin comună.

La câteva zile după ce au reuşit să prindă trei indivizi care furau roţile unui Bently, cadrele Biroului Rutier Câmpulung, Radu Moiceanu şi Ionuţ Rizea, au descoperit un băiat de 17 ani care nu poseda permis de conducere şi care se afla la volanul unui autoturism încredinţat de verişoara lui, care poseda permis de conducere şi care se afla pe bancheta din dreapta a maşinii.

Marian O., a fost surprins pe DJ 735, pe raza comunei Bughea de Sus, conducând un VW Golf , al cărui proprietar este verişoara lui Marian, Alexandra S şi care se afla pe bancheta din dreapta. Fata avea permis de conducere de mai puţin de un an.

Pe numele lui Marian s-a întocmit dosar penal conform art. 335, Cod penal, aliniat 1 „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

De asemenea, Alexandra S. a fost şi ea sacţionată conform art 335, aliniat 3 “Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1)  sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.”

About The Author

Related posts