Mai mulți patroni din Argeș au fost păgubiți online!

Mai mulți patroni din Argeș au fost păgubiți online!

Mai mulți patroni din Argeș au fost păgubiți online! Trei tineri sunt acuzați că au păcălit mai mulți agenți economici din judeţul Argeş, Călăraşi, Teleorman, Timiş, Cluj şi Bucureşti.

Suspecţii au postat numeroase anunţuri pe site-uri specializate, în care ofereau spre vânzare lemne de foc dar şi pentru exploatare în diverse scopuri. Preţul fiind unul tentant, 12 agenţi economici s-au arătat interesaţi, aceştia fiind păcăliţi. Au livrat banii dar au primit la schimb…nimic.

„Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Piteşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Coştesti, au reţinut trei bărbaţi, cu vârste între 25 şi 51 de ani, bănuiţi de infracţiuni de fraudă informatică şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, din cursul anului 2018 până în prezent, cei trei ar fi fraudat prin intermediul platformelor de comerţ online, douăsprezece persoane vătămate, reprezentate ale unor societăţi comerciale din România, care au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, producând acestora un prejudiciu de aproximativ 66.000 de lei. Pentru probarea activităţii infracţionale, în ziua de 9 aprilie a.c., au fost efectuate trei percheziţii la locuinţele persoanelor în cauză, pe raza judeţelor Mureş şi Buzău. Cei trei au fost retinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureş, Buzău, Alba Iulia, Ploieşti şi Dâmboviţa. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiza Informaţiilor, ambele din cadrul I.G.P.R“, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.

Cei reţinuţi sunt Petru Bogdan P., de 51 ani , din Târgu Mureş, George Adrian T., de 26 ani din Râmnicu Sărat, Sorin Georgian I., de 25 ani , din Râmnicu Sărat. Aceştia au păgubit patroni din judeţul Argeş, Călăraşi, Teleorman, Timiş, Cluj şi Bucureşti. Anunţurile erau postate pe site-uri OLX, La Jumătate, etc. Oamenii de afaceri erau păcăliţi să depună un avans sau întreaga sumă, astfel rămâneau fără bani. Dintre cele 12 părţi vătămate, doar două erau persoane fizice, ceilalţi înşelaţi fiind persoane juridice. Anchetatorii cred că numărul celor păgubiţi este cu mult mai mare, numai că, unii dintre patroni nu au depus plângere.

About The Author

Related posts