12.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

Minunăția Câmpulungului! A înflorit!

Alte Știri

Minunăția Câmpulungului! A înflorit! Oraşul Câmpulung se mândreşte cu un arbore deosebit, a cărui poveste se leagă de celebrul scriitor, Jules Verne.

La Câmpulung există Vila Golescu care periodic își deschide porțile pentru vizitatori.
În această vilă se păstrează arhivele lui Vasile Golescu, amintiri cu privire la studiile lucrărilor sale și crearea parcului splendid pe terase în care vă invităm să mergeți.

Trebuie să descoperiți speciile aclimatizate acolo, în special pini Douglas, Ginko Biloba, copacul lalea, care nu sunt deloc o varietate indigenă și planul frumos al parcului, cu vedere spre vale. O hartă a parcului vă va ghida.
Vila Golescu este un exemplu al acestei vieți europene. Constructorul Vasile Golescu a studiat ingineria la Ecole des Eaux și Forêt de Nancy din Franța. Această școală, înființată în 1824 de către regele Charles X, a primit studenți din întreaga Europă și mai ales mulți români care au contribuit la organizarea gospodăririi pădurilor imense și splendide din România.

Ce nu știați despre Parcul Vilei Golescu

Aflată pe strada Dimitrie Golescu (în prezent Soldat Golescu) la nr. 3, vila este construită de silvicultorul Vasile Golescu, fiul revoluţionarului paşoptist Alexandru Golescu–Arăpilă. Şcolit la Paris şi Nançy, şef al Ocolului Silvic Muscel, intelectual de prestigiu, botanist desăvârşit, Vasile Golescu a realizat în parcul vilei o adevărată grădină botanică, cu plante exotice, aduse din America de Nord, China, Japonia, Caucaz etc., aclimatizate la condiţiile locale, cum nu se găsesc multe în ţară. Aici pot fi admirate magnolii cu flori albe, arborele cu lalele (Liryodendron tulipifera), arborele pagodă (Ginkgo biloba), Duglasul verde (Pseudostuga taxifolia), Duglasul albastru (P. glauca), toate din America de Nord, Salcâmul japonez (Sophora japonica), Molidul de Caucaz (Picea orientalis), etc.

Oraşul Câmpulung se mândreşte cu un arbore deosebit, a cărui poveste se leagă de celebrul scriitor, Jules Verne. Copacul este cunoscut sub numele de „Tulipan” sau „Arborele cu lalele” şi are o istorie la fel de interesantă precum florile sale galben-verzui cu puţină nuanţă de portocaliu. Se spune că acest tip de arbore înfloreşte o dată la şapte ani. Ciudat este faptul că şi anul trecut tulipanul din Câmpulung a înflorit, bucurându-i pe localnicii din zonă şi nu numai.

Înflorirea are loc în perioada aprilie – iunie, florile rezistând între 3 si 6 săptămâni, în funcţie de vârstă, dimensiunile arborelui şi mai ales de condiţiile de mediu.

În mijlocul parcului întins pe o suprafaţă de numai o jumătate de hectar, se află frumoasa construcţie “Vila Ştefan Golescu”, după numele naşului de căsătorie a lui Alexandru Golescu-Arăpilă cu Caterina Vlădoianu. Vila este construită în stilul vechilor case boiereşti, după proiectul ing. Vasile Golescu. Prezintă la faţada principală un foişor deschis pe coloane din piatră de Albeşti. O construcţie situată la nord de vilă este inspirată din arhitectura cantoanelor silvice austriece.

Ultimele Știri

Mioveni: Jurnaliștii argeșeni s-au întrecut la Darts

A cincea editie a concursului Cupa Presei la Darts, organizat de CS Darts Mioveni, s-a disputat sâmbătă, 28 mai...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie