Nu au motive să se întoarcă acasă, dar îşi pot face case la Schitu Goleşti!

Nu au motive să se întoarcă acasă, dar îşi pot face case la Schitu Goleşti!

Ziua Diasporei – Schitu Goleşti a ajuns la cea de-a doua ediţie. dscn0160Ca şi anul trecut, primarul Tudorel Vasile Miriţă le-a dat întâlnire locuitorilor din Schitu Goleşti plecaţi peste hotare, în ziua de 15 august la primărie.

dscn0143Toţi cei prezenţi au primit câteo medalie din partea autorităţilor locale. Au venit la întâlnire cetățeni plecați peste hotare în Germania, Franța, Italia, Spania etc. Nu au motive să se întoarcă acasă, pentru că nu găsesc locuri de muncă în țară care să-I determine să renunțe la străinătate, dar unii dintre ei sunt interesați să își facă case. Și pentru acest lucru, primesc tot sprijinul din partea autorităților locale.

dscn0150Primarul le-a adus de acasă celor prezenţi porumb fiert, cartofi fierţi, pentru ca aceştia să îşi aducă aminte de copilăria de la ţară. Nu au lipsit din meniu sarmalele, mititeii şi alte suprize!2017-08-15-16-00-12

 

Evenimentul a fost deschis de un Te Deum religios, după care a urmat un program artistic.

dscn0177A fost o suită de dansuri populare din Muscel şi Argeş cu Ansamblul Hora al Căminelor Culturale din Schitu Goleşti, condus de coregraful Nelu Horobeanu, muzică instrumentală populară cu Mădălina Lupu, romanţe cu Mariana Filipescu, muzică dscn0187clasică cu Gh. Ciurezu, muzică de petrecere cu Viorel Predoiu şi formaţia condusă de Emil Băgneanu. Ca și anul trecut, evenimentul a fost declarat unul reușit!

About The Author

Related posts