Obiective controlate de poliţiştii argeşeni!
Obiective controlate de poliţiştii argeşeni!

Obiective controlate de poliţiştii argeşeni!

Polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private.


În cadrul acţiunii, au fost verificate 16 obiective asigurate cu pază fizica și 5 societăți comerciale cu program de activitate permanent.


În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 900 de lei, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, agenţilor de pază, abaterile constatate fiind cu privire la nerespectarea consemnului postului, lipsa dotărilor, uniformei sau ecusonului, precum şi o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei de amenajare şi utilizare a ghișeelor care să asigure protecția la atacuri manuale asupra casierului.


La unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular.


Totodată, la toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

About The Author

Related posts