Parohia Piatra din comuna Stoenești a fost resfinţită
Parohia Piatra din comuna Stoenești a fost resfinţită

Parohia Piatra din comuna Stoenești a fost resfinţită

Credincioșii parohiei Piatra din comuna Stoenești, județul Argeș, au îmbrăcat haine de sărbătoare, deoarece a avut loc slujba de resfințire a bisericii. La acest eveniment deosebit au participat preoți și credincioși din cele șapte sate ale comunei, reprezentanți ai Primăriei Locale și fii ai satului veniți pe meleagurile natale.

ÎPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi și slujba parastasului săvârșită pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii.

Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de eforturile depuse de comunitatea din Piatra pentru ca biserica să primească o nouă haină după 98 de ani de existență.

Biserica din parohia Piatra cu hramul închinat Sf. Mare Mc. Gheorghe, se află în protopopiatul Câmpulung Muscel fiind construită în perioada 1907-1919 prin contribuția enoriașilor din această comunitate musceleană. A fost sfințită în data de 17 martie 1919 în timpul mitropolitului primat Miron Cristea.

Părintele Darie Haralambie împreună cu cele 130 de familii pe care le păstorește din anul 1996 a reușit cu eforturi foarte mari să restaureze biserica. Astfel au fost executate lucrări foarte importante în interiorul și exteriorul acestui sfânt locaș de rugăciune.

Drept răsplată pentru buna coordonare a lucrărilor, preotul Darie Haralambie a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția de iconom stavrofor.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Leța Gabriel Ciprian a fost hirotonit preot pe seama parohiei ,,Sf. Ciprian, Episcopul Cartaginei” din comuna Valea Danului, iar tânărul teolog Drăgușin Iustinian Florin a fost hirotonit diacon.

sursă: www.eparhiaargesului.ro 

About The Author

Related posts