Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență
Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență

Polițist arestat preventiv pentru trafic de influență

Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În cauză, cercetările au fost efectuate de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

În fapt, în luna octombrie 2020, polițiștii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c., un agent de poliție a pretins și a primit de la o  persoană fără calitate specială, suma de 2800 lei.

În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă polițiști din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmbovița, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Miercuri, 25 noiembrie 2020, ofițerii D.G.A. – Dâmbovița,  sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul polițistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița  pentru continuarea cercetărilor.

La aceeași dată, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat precum și luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă, propunere adimisă de către instanța de judecată.

About The Author

Related posts