0.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 26 noiembrie, 2022

Povestea tânărului care lucrează la spital și are peste 100 de costume populare în colecții de lux

Alte Știri

Povestea tânărului care lucrează la spital și are peste 100 de costume populare în colecții de lux. Se numește Ionuț Fintoiu și are 32 de ani. S-a născut la Rucăr iar de localitatea sa natală s-a auzit în toată țara dar și peste hotare. În prezent lucrează la Spitalul de Urgență ca asistent social, în alt județ al țării.

Asta după ce s-a dus cu cele 100 de costume populare din dotare pe la expoziții atât în țară cât și în străinătate. A devenit colecționar de costume populare încă din facultate. Un profesor i-a cerut un costum popular. Atunci s-a supărat foarte tare deoarece bunica lui nu a vrut să îi dea.

Și cum voia să facă impresie bună în fața cadrului universitar a mers în sat și a cumpărat din banii lui un costum popular vechi. L-a dus la facultate și a rămas uimit când profesorul i-a înapoiat costumul popular după ce l-a fotografiat în detaliu.

De atunci a început să cumpere, costume populare cu certificate de autentificare. Cel mai scump pe care îl are în colecție costă peste 12.000 euro și este de culoare roz. Mai deține un costum popular de la anii 1800 și este unul de doliu.

Ionuț Fintoiu a declarat pentru Ziarul din Muscel că are această pasiune pentru unii ciudată, la care va renunța doar după moarte și că participă cu ele aproape lunar la expoziții. A participat de curând și la Madrid unde străinii au rămas muți de uimire când au văzut portul popular autentic din zona de nord a județului Argeș.

Ultimele Știri

Piața primăriei Câmpulung s-a umplut de brăduți

Piața primăriei Câmpulung s-a umplut de brăduți. De la mic la mare au fost aranjați pe lângă primărie. Fac parte...

Alte știri din aceeași categorie