Prețul cireșelor a explodat cu ocazia Moșilor de Vară!

Prețul cireșelor a explodat cu ocazia Moșilor de Vară!

Prețul cireșelor a explodat cu ocazia Moșilor de Vară! Cu o zi înainte de sărbătoarea Pogorâriii Sfântului Duh, creştinii prăznuiesc Moşii de vară. În acest an, pe 15 iunie, în toate bisericile ortodoxe s-au oficiat slujbe pentru pomenirea tuturor celor trecuţi la viaţa veşnică – rude şi prieteni. Credincioşii au împărțit sarmale şi fructe de sezon cum ar fi cireșele.

De moşi se împart vase de lut  de cozile cărora se leagă ciorchini de cireşe şi flori de tei sau trandafiri albi, în memoria tinerilor răposaţi din familie. Dacii spuneau ca aceste ofrande sunt punţi de legătură între viaţa pământeană şi cea veşnică.

În tradiţia populară se spune că în zilele anterioare Moşilor de vară sau Moşilor cireşelor, morţii se trezesc din somnul de moarte şi se îndreaptă către o legendară „Vale cu Dor”, loc în care găsesc toate pomenile făcute pentru ei.

La Câmpulung comercianții din piețe au profitat la maximum de această sărbătoare. Astfel au urcat prețul cireșelor până la 18 lei și chiar au avut și cumpărători.

About The Author

Related posts