S-a anunțat cutremur de 7 grade în zona Muscel! Află mai multe detalii!

S-a anunțat cutremur de 7 grade în zona Muscel! Află mai multe detalii!

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea va desfășura împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș un exercițiu de simulare a intevenției în caz de situații de urgență la barajul Râușor din comuna Lerești.
Exercițiul va avea loc miercuri, 30 martie 2016.

Conform scenariului, marți, 29 martie, la ora 22:15, se va produce un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, cutremur care va duce la alunecarea în lac a versantului de pe malul stâng. Se estimează că volumul masei în curs de alunecare ar fi de circa 1.600.000 de mc, iar înălțimea maximă a valului rezultat, de 15 metri, respectiv de 12 metri în frontul barajului.

Având în vedere situația de urgență înregistrată în acest scenariu, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea va emite Avertizarea Hidrologică de Fenomene Imediate – Cod Roșu pentru Râul Târgului în sectorul din aval de acumularea Râușor. Avertizarea va fi transmisă către Ministerul Mediului, Apele Române, Institutul Național de Hidrologie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș și IJSU Argeș. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi COAT din comunele Lerești, Schitu Golești, Mihăești și Stâlpeni se vor activa, potrivit scenariului, la ora 5 a zilei de 30 martie.
Va fi convocată Formația de Intervenție Rapidă constituită la nivelul ABA Argeș – Vedea și se va dispune deplasarea acesteia în zona identificată ca fiind vulnerabilă la evacuarea din acumularea Râușor a unui debit excepțional ca urmare a alunecării versantului. De asemenea, personalul de exploatare de la Centrala Hidroelectrică Lerești va anunța Dispeceratul ABA Argeș – Vedea cu privire la producerea unei poluări în polderul Lerești din cauza căderii în lac a unei cisterne pline cu motorină.
Exercițiul demonstrativ de intervenție a forțelor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundați va avea loc pe 30 martie de la ora 11 la polderul Lerești pe Râul Târgului, iar de la ora 12 la barajul Râușor se va desfășura exercițiul de salvare de persoane din apă și din zona montană.

About The Author

Related posts