web analytics
Breaking News

VIDEO: Cadre medicale reținute pentru luare de mită și trafic de influență

VIDEO: Cadre medicale reținute pentru luare de mită și trafic de influență

Două infirmiere și o îngrijitoare de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești au fost arestate, două la domiciliu și una va rămâne în arestul poliției. Acuzațiile sunt de luare de mită și trafic de influență, femeile fiind bănuite că, în complicitate cu 3 medici, ofereau concedii medicale pe bandă rulantă, iar pentru fișele medicale pentru examinare auto, solicitanții nici măcar nu se prezentau la control.

Cele 3 femei erau sub observație de mai mult timp, iar ancheta a scos la iveală faptul că ele primeau diverse sume de bani și atenții, cea mai mare sumă fiind de 3500 de lei.

Sesizarea care a dus la începerea anchetei a pornit de la Casa Județeană de Pensii, deoarece actele medicale ale unor pacienți nu corespundeau cu fișele de internare.

Reținerea celor 3 femei a afectat activitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești care are deja o schemă de personal subdimensionată.

Ancheta procurorilor îi vizează și pe 3 medici de la același spital, care au în acest moment calitatea de învinuiți și care urmează ca în zilele următoare să fie audiați. Femeia arestată preventiv este recidivistă, ea fiind în perioada de încercare după o condamnare cu suspendare de 2 ani și 11 luni pentru aceeași infracțiune.

About The Author

Related posts