10.2 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

A fost lansată o carte simbol – o punte solidă peste veacuri pentru municipiul Câmpulung-Muscel. VIDEO

Alte Știri

Ne aflăm în anul 2021, am prins cu toții 500 de ani de la cel mai vechi document păstrat, scris în limba română: scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung.

Oficial, Câmpulungul a devenit Capitala Scrisului Românesc. Cu această ocazie a fost lansată o carte memorabilă, ”Pe urmele lui Neacșu din Câmpulung” (editori: Claudiu-Ion Neagoe, Constantin Augustus Bărbulescu și Ovidiu Vasile Udrescu), desfășurată la Colegiul National DINICU GOLESCU.

Volumul este rezultatul unor eforturi depuse de o echipă de cercetători, cadre didactice universitare, cu participarea unor studenți, masteranzi și doctoranzi care propun o colecție de studii și articole abordate din perspective captivante.

Apariția acestei cărți-simbol este o parte importantă în construcția unei imagini de brand veritabile, ca o punte solidă peste veacuri pentru municipiul Câmpulung-Muscel. Ea reprezintă un proiect cultural inițiat și dezvoltat prin parteneriatul eficient între Primăria Câmpulung, Biblioteca Municipală “Ion Barbu” Câmpulung – Muscel, Universitatea din Pitești UPIT, Centrul de Cercetare Istorică Arheologică și de Patrimoniu.

,,În luna ianuarie 2021 aleșii locali din Câmpulung au adoptat proiectul Capitala Scrisului Românesc. Ce se poate lăsa urmașilor noștri, peste timp și ne-am axat pe două componente esențiale, una de natura educațională și una de natura culturală.

Urmele serioase care rămân sunt cărțile, editarea unui volum în care sunt strânse toate studiile și cercetările legate de Neacșu din Câmpulung până la acest moment. S-a constituit o echipă din care fac parte 11 cercetători ce provin de la Universitatea din Pitești, Academia Forțelor Terestre din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Valahia din Târgoviște, Arhivele Naționale ale României. Volumul este editat în limba română și în limba engleză”, a declarat viceprimarul Nicolae Zaharia.

Așadar, în materialul video atașat puteți vedea un spectacol discursiv prin onestitatea punctelor de vedere formulate (Elena Lăsconi, Anca Șendroiu, Claudiu Neagoe, Nicolae Zaharia, Emanuel Soare, pentru invitații musceleni Lucian Ionescu, Bogdan Ștefan Trîmbaciu și multe alte prezențe reprezentative de la eveniment din sfera didactică și culturală) pe care merită să le cunoașteți, benefice pentru elevii, studenții, profesorii și cei care prin acțiunile realizate privilegiază rolul educației pentru un viitor mai bun în #România.

Ultimele Știri

Argeșul pe primul loc cu acești salariați. Dăm click pe România

Argeșul pe primul loc cu acești salariați. Dăm click pe România. Peste 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere...

Alte știri din aceeași categorie