7.9 C
Campulung Muscel
vineri, 17 mai, 2024

Câmpulung Capitala Scrisului Românesc – 19 unități de învățământ și 545 de elevi implicați

Alte Știri

S-a făcut bilanțul! În luna ianuarie 2021, aleșii locali din Câmpulung au adoptat proiectul Capitala Scrisului Românesc. Adică, ce se poate lăsa urmașilor noștri, peste timp și s-a axat pe două componente esențiale, una de natura educațională și una de natura culturală.

,,Nu poți să vorbești despre scris, despre cultură dacă nu te adresezi școlilor. Am gândit un proiect pentru școlile din Câmpulung și pentru cele din Brașov. Elevii din Câmpulung și cei din Brașov au corespondat s-au cunoscut prin diverse canale de comunicare.

Ne-am decis, să premiem cele mai frumoase scrisori, grupul țintă au fost elevii din clasele a cincea până la a douăsprezecea. Ne-am decis să edităm un volum care să cuprindă scrisorile câmpulungenilor și cele care au ajuns la primărie. Școlile au selectat scrisorile pe fiecare an de studiu care au ajuns la primărie. A fost constituită o comisie prin care s-a deliberat ca cele mai bune scrisori să fie publicate”, a declarat viceprimarul Nicolae Zaharia.

Au fost implicate în acest proiect un număr de 19 unități de învățământ, și s-a înregistrat un număr total de 545 de elevi participanți la activități.

Școala Gimnazială Oprea Iorgulescu a fost în colaborare cu Colegiul Național Andrei Șaguna, în proiect fiind implicați 22 de elevi.

Școala Gimnazială Nanu Muscel a fost în colaborare cu Școala numărul 11 Ștefan Octavian Iosif iar în proiect au fost implicați 153 de elevi.

Școala Gimnazială Theodor Aman a fost în colaborare cu Școala Anatol Ghermanschi și au fost implicați 14 de elevi.

Școala Gimnazială Sfântul Iacob din Câmpulung a fost în colaborare cu Școala numărul 5 din Brașov în care au fost implicați 35 de elevi.

Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung a avut partener Școala Gimnazială numărul 2 Codlea și Liceul cu Program Sportiv din Brașov în care au fost implicați 70 de elevi.

Liceul Teoretic Dan Barbilian a avut partener Colegiul Național de Științe ale Naturii Emil Racovița în care au fost implicați 32 de elevi.

Colegiul Național Pedagogic Carol I a avut ca partener Liceul Pedagogic Andrei Mureșanu din Brașov în care au fost elevi implicați 174.

Colegiul Național Dinicu Golescu a avut partener Colegiul Național Andrei Șaguna în care au fost 4 elevi implicați.

Colegiul Tehnic din Câmpulung a avut partener Colegiul Tehnic Transporturi în care au fost implicați 8 elevi.

Seminarul Teologic Iustin Patriarhul a avut ca partener Seminarul Teologic Ortodox Dumitru Stăniloae din Brașov în care au fost implicați 33 de elevi.

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie