A fost și la Câmpulung! Acum, comandă parada militară de la Alba Iulia!

A fost și la Câmpulung! Acum, comandă parada militară de la Alba Iulia!

A fost și la Câmpulung! Acum, comandă parada militară de la Alba Iulia! Comandantul ceremonialului militar cu trupe și tehnică de luptă ce va avea loc la Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia, mai simplu spus parada militară, va fi generalul de brigadă dr. Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, unul dintre cei mai galonați ofițeri ai Armatei României.

Generalul Virgil Pop s-a născut pe 27 martie 1970, la Bistrița și a absolvit, în 1988, Liceul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. În 1991, a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, acualmente Academia Forțelor Terestre,  și cursul integrator de vară în specialitatea de vânători de munte la Şcoala de Aplicaţie pentru Vânători de Munte Predeal. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare București, din 2002 fiind licențiat în științe militare, cu specializarea Conducere interarme – trupe de uscat. Din 2006 este doctor în științe militare al Universității Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti.

De asemenea, pe parcursul carierei militare a absolvit numeroase cursuri postuniversitare, de perfecționare și de comandă, atât pe linie militară și al secutirății și apărării naționale, cât și pentru pregătirea personalului didactic. Și-a început activitatea în iulie 1991, la Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”, a avansat până la funcția de comandat de companie la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, iar  din iulie 2002 a devenit ofiţer de stat major la Comandamentul Corpului 1 Armată Teritorial „General Ioan Culcer”.

În octombrie 2004 a preluat comanda Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, iar după 5 ani a devenit  comandantul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” București. Din ianuarie 2014, a fost comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. În perioada mai  – octombrie 2016, a fost împuternicit locţiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, iar până în decembrie 2016, împuternicit comandant al Componentei Operaţionale Terestre și locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre. De la 1 ianuarie 2017 a devenit comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, iar de la 1 martie 2017 este comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

About The Author

Related posts