A sunat clopoţelul şi la şcolile din Câmpulung!

A sunat clopoţelul şi la şcolile din Câmpulung!

A sunat clopoţelul şi la şcolile din Câmpulung!

Potrivit Ministerului Educaţiei, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie şi se întind pe 168 de zile lucrătoare, respectiv 34 de săptămâni. 

Astăzi a sunat clopoţelul şi la unităţile de învăţământ din Câmpulung.

La ora 9.00 a avut loc deschiderea oficială a cursurilor la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu”. Deschiderea a fost făcuta de directorul instituţiei de învăţământ, Petre Parghel. Alaturi de director s-au aflat adjunct acestuia,  Magdalena Dorcioman, senatorul Gheorghe Marin, viceprimarul Mărgarin Blidaru, iar din cadrul MAI, şeful Biroului Ordine Publică, Aliodor Duţă, Marius Bragă tot din cadrul Biroului Ordine Publică-PoliţiaCâmpulung şi şeful Detaşamentului de Jandarmi, Liviu Radu.

După intonarea Imnului naţional, directorul Parghel a dar citire rezultatelor obţinute de elevii instituţiei de învăţământ în anul şcolar 2017-2018.  De asemenea a prezentat, pentru boboci istoricul Colegiului Naţional “Dinicu Golescu”.

La Şcoala Gimnazială “Nanu Muscel”, copiii au fost aşteptaţi la ora 09.30. Cadrele didactice au aşteptat elevii în curtea şcolii, iar ţinuta a fost una de Centenar, majoritatea elevilor şi cadrelor purtau ie. Şi aici deschiderea oficiala a fost făcută de directorul instituţiei, Steluţa Popescu. Imnul a fost intonate de elevii clasei I, iar părinţii au asistat la un spectacol de neuitat în prima zi de şcoala a copiilor lor.

De la ora 10.00 s-au deschis cursurile şi la Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I”. Aici elevii au fost primiţi de conducerea instituţiei de învăţământ, directorul George Radu, adjunctul acestuia Sebastian Cealîcu, de cadrele didactice ale şcolii.

Invitaţi la acest moment au fost ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, preotul Eugen Matei, primarul Liviu Ţâroiu, viceprimarul Mărgărin Blidaru, senatorul Gheorghe Marin, subprefectul Adrian Bughiu, consilierul judeţean Maria Cotenescu, din partea ISJ Arges, Casiana Matei şi Iulian Dincă, comandantul Poliţiei Câmpulung Gheorghe Ciolan, din partea IJJ George Trandafir, consilierii locali Gheorghe Sârbu şi Marin Stanciu, reprezentanţi ai unităţilor militare din Câmpulung.

Manifestarea a fost deschisă cu intonarea Imnului Naţional de către Măriuca Enache.

După acest moment a urmar slujba de tedium oficiată de un sobor de preoţi. Deschiderea noului an şcolar a continuat cu prezentarea rezultatelor obţinute de elevii liceului în anul 2017-2018, şi cu un scurt istoric al instituţiei.

Structura anului școlar 2018-2019 cuprinde:

-semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;

-semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:

  • vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;
  • vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019;
  • vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019;
  • vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

About The Author

Related posts