12.9 C
Campulung Muscel
vineri, 26 aprilie, 2024

Holcim România donează 211 tone ciment pentru construcția de case destinate familiilor dezavantajate social

Alte Știri

În luna decembrie a anului trecut, Holcim România a lansat cea de a doua ediție a concursului online “O, brad beton!”, prin intermediul căruia compania contribuie la construirea de locuințe pentru familiile dezavantajate social, în parteneriat cu organizația Habitat for Humanity România.

Prima ediție a concursului, desfășurată în decembrie 2015, a avut ca rezultat o donație de 190 de tone de ciment din partea Holcim România, lucru care a îndemnat compania să relanseze provocarea și în 2016. Astfel, ediția din decembrie 2016 a „O, brad beton!” a înregistrat un succes răsunător, depășind rezultatul primei ediții, iar numărul răspunsurilor corecte concretizându-se într-o donație de 211 tone de ciment ce vor merge către proiectele sociale planificate pentru anul 2017 ale ONG-ului Habitat for Humanity. Pentru fiecare răspuns corect, Holcim România donează un sac de ciment către acest proiecte, în beneficiul mai multor familii dezavantajate social.

“După succesul înregistrat de concursul O brad beton în 2015, am decis să organizăm o a doua ediție, pentru a continua să oferim sprijinul nostru familiilor dezavantajate social. Astfel, cele 211 tone de ciment rezultate în urma ediției din acest an a concursului se vor îndrepta către proiectele desfășurate de Habitat for Humanity la nivel național, prin care vor beneficia zeci de familii. Așa cum ne-am propus, bazându-ne pe spiritul civic al semenilor, susținători ai Holcim România, am depășit cifra atinsă în 2015”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Brăduțul din beton a călătorit virtual prin întreaga lume și a fost „fotografiat” lângă construcții realizate din materiale LafargeHolcim, dar și lângă clădiri sau simboluri emblematice din lume, iar participanții au fost provocați să identifice unde se află. La fiecare răspuns corect cu locația brăduțului, participanții au descoperit poveștile a 13 clădiri și a materialelor din care aceastea au fost construite. Cele 13 clădiri au fost: Barajul Hoover din Statele Unite ale Americii, Parcul elefanților de la Grădina Zoologică din Zurich, tunelul Gotthard Base din Elveția, fabrica Holcim România Câmpulung, Globalworth Tower din București, camera de comandă a fabricii Holcim România Câmpulung, Sala Filarmonicii Elba din Hamburg, fabrica Holcim România din Aleșd, Pasajul Basarab din București, clădirile Reflections din Keppel Bay – Singapore, One World Trade Center din New York, stadionul Jean Bouin din Paris și turnul de telecomunicații din Belgrad.

Mesajul concursului a ajuns la aproape 435.000 oameni și a adunat 5.284 participanți și 27.058 răspunsuri, dintre care 23.300 corecte. Prin tragere la sorți, Holcim România a oferit marele premiu – un voucher de 1.000 lei la Dedeman – unuia dintre participanții care au răspuns corect în urma provocării.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 19 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. www.habitat.ro

Ultimele Știri

AMALIA GONȚ. Liderul partidului politic, Pîrnuță lon din comuna Rucăr aduce o serie de calități și competente valoroase în administrația locală

AMALIA GONȚ. Liderul partidului politic, Pîrnuță lon din comuna Rucăr aduce o serie de calități și competente valoroase în...

Alte știri din aceeași categorie