16.9 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

S-a stins din viață, Mircea Cojocaru, maistrul instructor de la ARO!

Alte Știri

Cu mare tristețe, Primăria Lerești a anunțat trecerea în neființă a fostului consilier local în mandatul 2016-2020, Mircea Cojocaru.

Mircea Cojocaru, de loc din Lereşti, s-a născut pe 30 martie 1945. După primele şapte clase de Şcoală Elementară absolvite în comuna natală, în anul 1959 a intrat, prin concurs, la Şcoala Profesională. Ca urmare a susţinerii examenului de admitere, unde a trebuit să facă faţă unei concurenţe de trei-patru candidaţi pe loc, a fost admis la clasa de frezori, rabotori, mortezori, Prelucrări pentru aşchiere. În iulie 1962, a absolvit Şcoala Profesională, momentul fiind urmat imediat de încadrarea sa în muncă.

Primii trei ani, a lucrat la Secţia Motor, condusă pe atunci de inginerul Dobrov, avându-i ca maiştri pe Pavel Bulacu şi Ion Bratu. În 1965, a fost recrutat pentru satisfacerea stagiului militar, timp de un an şi patru luni, până în noiembrie 1966, când a fost lăsat la vatră.

Înainte de a pleca în armată, Mircea Cojocaru a urmat, la seral, primele două clase, a VIII-a şi a IX-a, la Liceul Teoretic „Dinicu Golescu”. După revenirea din armată, a reluat cursurile liceale, pe care le-a absolvit în 1968. La încheierea stagiului militar, n-a mai lucrat la Motor, ci a fost angajat, tot ca frezor, la Secţia Sculărie, unde era şef inginerul Ivănescu, iar, ca maistru, l-a avut pe Mitu Isaia. Activitatea la noul loc de muncă a durat până prin 1969-1970.

În acea perioadă, Mircea Cojocaru a jucat fotbal la echipa Muscelul Câmpulung. Înainte de a ajunge la echipa Uzinei ARO, a activat la Voinţa Câmpulung, apoi la Recolta Lereşti, până prin 1967, apoi a trecut la Muscelul, unde a jucat până în 1971-1972.

În 1973, a susţinut examenul de admitere la Şcoala Tehnică de Maiştri, pe care a absolvit-o doi ani mai târziu. Pentru Mircea Cojocaru a intervenit o avansare profesională, în luna decembrie a anului 1975, când a fost promovat în funcţia de maistru instructor, în cadrul aceleiaşi secţii, Mecanicul Şef. În această calitate s-a ocupat de instruirea practică a elevilor Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini în toate meseriile necesare uzinei: prelucrători prin aşchiere, electricieni, forjori, lăcătuşi mecanici ş.a.m.d. Tinerii care urmau cursurile Şcolii Profesionale făceau practică în întreprindere, cu aceşti maiştri instructori, printre care, timp de 18 ani, s-a aflat şi Mircea Cojocaru.

Întrucât Grupul Şcolar avea foarte multe clase, şi la liceu, şi la profesională, practica se desfăşura pe baza unui program, care presupunea rotaţia claselor. Mircea Cojocaru a îndeplinit această funcţie până în anul 1993.

Prin urmare, în 1993, a fost trecut ca maistru la Serviciul Administrativ – Întreţinere blocuri şi blocuri administrative din cadrul întreprinderii. Din această poziţie, răspundea de maniera în care erau administrate cele cinci blocuri din complexul muncitoresc al lui ARO – blocul 1 de la Rotunda, blocurile 2, 3, 4 şi 5, de lângă uzină – precum şi de blocul administrativ, în care se găseau birourile conducerii, şi diferite laboratoare, unde apăreau defecţiuni.

În 1996, la societatea ARO era înfiinţat Serviciul Ofiţer de Serviciu de permanenţă, în cadrul căruia Mircea Cojocaru a activat până în anul 2001. În 2001, desfiinţându-se serviciul amintit, a fost transferat ca şef de grupă P.S.I., până în 2003, când, aşa cum se exprima cu un umor negru Mircea Cojocaru, “a avansat” la funcţia de şomer.

În 2004, s-a pensionat anticipat, până în 2008, când a ieşit la pensie la limită de vârstă. A fost consilier local în mandatul 2016-2020 în Consiliu Local al primăriei Lerești.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie