12.4 C
Campulung Muscel
joi, 16 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu mere și budincă de vanilie. E delicioasă

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu mere și budincă de vanilie. E delicioasă.

Această prăjitură este perfectă indiferent de anotimp. Pentru că oricând găsim mere ieftine și bune în piețe sau în magazinele alimentare.

Combinația de mere acrișoare și cremă fină de vanilie (budincă) este delicioasă. Iar aluatul este pufos, ușor umed, parfumat cu coji de citrice și vanilie. Prăjitura cu mere și budincă de vanilie va fi cu siguranță apreciată de toți cei care o vor gusta.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu mere și budincă de vanilie. E delicioasă

Este o rețetă ușoară și rapid de preparat chiar și pentru bucătarii mai puțin experimentați. Prăjitura poate fi servită ca desert la o masă în familie. Sau poate fi împărțită cu prietenii la o petrecere. Cu siguranță va fi un succes!

Dacă sunteți iubitori de deserturi cu mere, puteți încerca și rețeta de prăjitură răsturnată cu mere și cremă de smântână. Sau rețeta simplă de prăjitură fragedă cu mere și lapte bătut.

INGREDIENTE

Vă las mai jos, lista ingredientelor pentru această rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie. Doar ca să vă orientați dacă aveți tot ceea ce vă trebuie sau ce înlocuiri puteți face.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de la finalul postării. Tot la final găsiți și varianta video a rețetei.

pentru crema de vanilie (budincă de vanilie)

  • ouă – folosim ouăle întregi, albușuri și gălbenușuri
  • zahăr
  • amidon alimentar – se poate înlocui cu o cantitate dublă de făină albă
  • lapte – cu 3,5% grăsime
  • vanilie – de preferat vanilie naturală. Puteți folosi extract natural, pastă de vanilie sau semințele unei păstăi.

pentru blatul prăjiturii cu mere

  • ouă
  • zahăr tos
  • iaurt  – dă frăgezime aluatului. Folosiți iaurt cu 3.5% grăsime, bine scurs de zer. Se poate înlocui cu alte lactate fermentate: iaurt grecesc, chefir, lapte bătut sau smântână.
  • ulei – cu gust neutru, de exemplu ulei de floarea soarelui. Pentru o aromă mai plăcută, se poate înlocui cu unt topit și răcit.
  • arome: coajă rasă de lămâie sau portocală, extract de vanilie
  • făină – de patiserie, tip 000
  • praf de copt – sau bicarbonat stins cu puțin oțet sau cu suc de lămâie
  • mere – cu tot cu coajă, tăiate cuburi. Puteți folosi orice soi de mere aveți, dar cele mai potrivite sunt merele crocante și ușor acide, pentru un contrast plăcut în blat.
  • fulgi de migdale – se presară la suprafața prăjiturii înainte să o băgăm în cuptor. Aduc un plus de textură crocantă și dau un aspect deosebit.

Iată cum se prepară

  1. Într-o crăticioară puneți ouăle, zahărul, vanilia și amidonul. Amestecați cu un tel de mână să nu se formeze cocoloașe, apoi turnați laptele rece și omogenizați.
  2. Puneți crăticioara pe foc mediu-mic și amestecați continuu până când crema se îngroașă. După ce s-a îngroșat, mai țineți crăticioara pe foc mic încă 2-3 minute pentru a stabiliza amidonul.
  3. Mutați crema în alt vas, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. După răcire, puneți crema într-un poș sau într-o pungă de plastic rezistent.
  4. Spargeți ouăle într-un castron. Adăugați zahărul și sarea și mixați până când ouăle se albesc și își triplează volumul.
  5. Adăugați iaurtul, uleiul, coaja de lămâie și vanilia și mixați doar cât să omogeniați compoziția.
  6. Peste ouăle din castron cerneți făina și praful de copt și le încorporați cu un tel de mână, nu cu mixerul.
  7. Tăiați merele cubulețe de 2 cm și le puneți în castron. Amestecați.
  8. Turnați aluatul în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și presărați deasupra fulgii de migdale.
  9. Turnați crema de vanilie în dungi oblice pe suprafața prăjiturii.
  10. Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Coaceți prăjitura cu mere timp de 40-45 de minute până când e rumenită ușor.
  11. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați. Opțional, pudrați cu zahăr înainte de servire.

Prăjitura se păstrează foarte bine la temperatura camerei timp de 1-2 zile. Acoperiți-o ușor cu un șervet de bucătărie ca să nu se usuce deasupra.

De asemenea, o puteți păstra și la frigider într-o caserolă cu capac etanș. Nu vă recomand să o congelați.

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie